Overzicht van handige tools
Welke tools kun je inzetten in je participatieproces? Hieronder vind je een handig overzicht. Lees ook het artikel Online participatietools; hoe kies je de juiste?
Jouw tool op deze pagina?
Jouw tool op deze pagina?
Mett Studio is een platform voor het creëren van participatiewebsites. Met de kant en klare participatietools en paginasjablonen kun je jouw doelgroep eenvoudig informeren en betrekken. Praat niet over maar Mett je doelgroep.
Synthetron is een laagdrempelige tool waarmee je in een korte tijd (1 uur) de meningen en ideeën van een groep kan ophalen of oplossingen kan co-creëren.
PraatMee is een participatietool ontwikkeld om interactief feedback te verzamelen en betrokkenheid te stimuleren bij beleidsontwikkeling en projectplanning.
QandR bestaat uit een serie interactieve praatplaten die je kunt inzetten bij groepsgesprekken. Deelnemers vullen deze gemakkelijk in met hun telefoons en geven hun mening zo op een visuele en leuke manier.
Met een interactieve informatiezuil van Prestop kun je op een innovatieve manier jouw boodschap overbrengen en gebruikers actief betrekken. Bezoekers en professionals krijgen met een simpele aanraking toegang tot relevante informatie, entertainment en updates.
Swipocratie is niet alleen een applicatie waarmee je via een Tinder-achtige interface kunt peilen wat er leeft maar ook een methode en een werkwijze. Je bereikt laagbetrokken burgers, inwoners en jongeren op een laagdrempelige manier.
Met de onderzoeksmethode stakeholderjourney kun je het sentiment van vrijwel elk project structureel volgen. Het betreft een onderzoeksmethode die specifiek is ontwikkeld voor overheden en participatie.
De BelevenisTafel ondersteunt het maken van gepersonaliseerde content, zoals interactieve kaarten voor discussies en presentaties. De tool is zeer geschikt voor het stimuleren van participatie tijdens bijeenkomsten, zoals inwonersavonden.
Maptionnaire is jouw intuïtieve platform voor burgerparticipatie. Verzamel lokale inzichten, deel de voortgang van het project en maak de juiste, GIS-ondersteunende keuze op het gebied van gebiedsinrichting.
Gemeentepeiler brengt de gemeente en inwoners samen door middel van eenvoudige en open communicatie via korte peilingen.
Met Area of People bouw je op een slimme manier aan meer bewonersbetrokkenheid, verzamel je waardevolle inzichten en creëer je duurzame sociale impact – allemaal vanuit één gebruiksvriendelijk platform.
De BouwApp is een communicatieplatform waarmee verschillende organisaties kunnen communiceren naar bewoners en andere betrokken partijen.
OpenStad biedt een open source platform waarmee je eenvoudig interactieve websites kunt maken voor jouw participatieprojecten.
Go Vocal is een digitaal participatieplatform waarmee je meer inwoners kunt betrekken en laat meedoen, projectmanagement kunt stroomlijnen en input van inwoners en stakeholders sneller en beter kunt analyseren.
Buurkracht Online is een platform dat bewoners helpt om hun initiatieven te lanceren, uit te bouwen en structureel succesvol te maken.
Parolo is dé tool die participatie makkelijk maakt, zodat jij je volledig kunt focussen op de participatie zelf. Of het nu woningbouwontwikkeling is of een andersoortig initiatief.
Wijwillendit is hét online platform waar gemeenten, organisaties en inwoners samen maatschappelijke opgaven oplossen. Het platform biedt een centrale plek om initiatieven te starten, zichtbaar te maken en samen te werken.
Involved is een digitaal participatieplatform waarmee overheden en andere organisaties stakeholders op een laagdrempelige, veilige en anonieme manier kunnen betrekken bij beleidsontwikkeling, plannen en lokale besluitvorming.
ID-Flux is een Nederlands platform dat fungeert als digitale ideeënbus, waar iedereen (van medewerkers tot burgers) ideeën kan delen, verrijken en samen kan realiseren.
De essentie van een PWE-raadpleging is dat inwoners twintig minuten op de stoel van een beleidsmaker, bestuurder of politicus plaatsnemen en het beleidsdilemma ervaren.